Bewoners

Dennis

dennis_droo-huusOp de 1ste verdieping ben ik op bezoek bij Dennis. Hij heeft zijn appartement mooi ingericht met vooral rustige kleuren. “Ik heb alles samen met mijn ouders uitgezocht. Ik heb het licht en rustig gehouden, daar hou ik van.” De spullen van thuis zijn stap voor stap meeverhuisd.

Lees meer

Desiree

desiree_droo-huusToen Desirée eenmaal wist wanneer ze de sleutel van haar appartement zou krijgen, was ze snel klaar met het uitzoeken van de meubels. Ooit was ze met de familie in Peer in België geweest en daar moest alles worden gekocht. Het werd een lange maar leuke dag. Desirée heeft een vrolijke en eigenzinnige smaak.

Lees meer

Edwin

edwin_droo-huusHet is een gezellige drukte in Edwin zijn appartement. Naast zijn vader en moeder zijn ook Tjerkje en haar man André aanwezig. Tjerkje werkt in het Droo-huus en begeleidt Edwin twee middagen in de week, daarnaast is zij ook zijn jobcoach. Vanmiddag is toevallig een middag dat Tjerkje er is en Edwin wil graag dat zij blijft.

Lees meer

Freek

freek_droo-huusBij binnenkomst in het appartement van Freek is een ding duidelijk: hier woont een man. Stoere meubels en weinig tierelantijntjes. Alles ziet er spik en span uit. Ik vraag aan Freek wanneer hij tijd heeft voor het schoonmaken en opruimen, want hij werkt vijf dagen in de week en zaterdags bij zijn ouders om mee te helpen op de boerderij.

Lees meer

Guus

guus_droo-huusGuus voelt zich helemaal thuis in het Droohuus! “Ik woon hier gigantisch mooi, ik voel me hier thuis en ik wil nooit meer weg!” Hiervoor woonde Guus door de week al niet meer thuis. De verhuizing naar het appartement was dan ook geen al te grote verandering in zijn leven.

Lees meer

Hans

 hansHans woont op de eerste verdieping. Zijn appartement is mooi ingericht. Hans is de oudste bewoner in het Droo-huus. De inrichting is meer traditioneel en rustig. In zijn gedrag is Hans net zo als de anderen. Ze houden hem jong. Hans’ moeder doet het woord namens Hans, want hij heeft moeite met praten. Hans is gek op dieren.

Lees meer

Marja

marja_droo-huusHet appartement van Marja is op de begane grond. Marja is hier blij om, want nu hoeft ze niet iedere keer met de rolstoel in de lift. Het ziet er binnen mooi uit; knalrode stoelen aan de eettafel, aan de muur hangen vier mooie schilderijen die Marja zelf heeft geschilderd en er staat een heerlijke stoel om ’s avonds in te relaxen.

Lees meer

Miriam

miriam_droo-huusHet appartement van Miriam ligt op de eerste verdieping. In de gang hangt een prachtige foto van Miriam en haar zus Annemarie. Miriam is gek op haar jongere zus: “ze komt hier ook wel eens thee drinken en dat vind ik leuk”. Aan de muur hangen twee prachtige schilderijen, één met ganzen en één met een levensecht varken.

Lees meer