Dennis

Dennis woont vanaf 2007 het begin op het droohuus. Hij heeft zijn appartement mooi ingericht met vooral rustige kleuren. “Ik heb alles samen met mijn ouders uitgezocht. Ik heb het licht en rustig gehouden, daar hou ik van.” Aan de muur hangen verschillende schilderijen die Dennis zelf heeft gemaakt.

Dennis heeft een drukke agenda. Op maandag is hij vrij van zijn werk dan begint hij meestal met het schillen van de aardappelen voor het avond eten en poetst hij zijn appartement samen met begeleiding “ik hou er van als het netjes en schoon is”. Na het poetsen doe ik ook nog mijn boodschappen samen met begeleiding. Ik heb dan al een briefje met daarop wat ik nodig heb, ik hou dit zelf bij. In de middag gaat hij zwemmen, ik wordt dan gebracht en gehaald.

Op woensdag ga ik paardrijden in Wehl, dit doe ik al bijna heel mijn leven en doe het erg graag

Verder werkt Dennis 2 dagen bij de Thushoeve en 2 dagen bij zorgboerderij De Ooise Brug. In het weekend is Dennis vaak thuis te vinden bij zijn broer en familie en doen ze vaak klusjes of gaan een eindje fietsen. Op zondag gaan we wel eens op bezoek of krijgen we bezoek.

Ik kook dan als het kan samen met hen of bakken een taart!

Ook zie ik mijn broer, schoonzus en neefjes bijna elk weekend. We gaan dan samen klusjes doen of eten gezellig met zijn alle.


Op Dinsdag komt mijn broer bij mij koffie drinken om de week en de andere week haalt hij mij op en dan eet ik daar mee. Op donderdag komt mijn vader altijd koffie drinken. De rest van de week drink ik meestal koffie beneden in de gezamenlijke huiskamer en ga dan naar mijn eigen appartement.

Ik ben graag op mezelf, beetje naar de radio luisteren of naar de tv kijken, maar af en toe doe ik ook wel mee met een activiteit of uitje die wordt bedacht.

Eten doe ik een aantal keren per week op mijn eigen appartement en de andere dagen beneden in de serre, we hebben hele fijne karretjes waar alles opgezet wordt en dan kan ik het zo mee naar boven nemen. Af en toe eet begeleiding dan mee op mijn appartement dat vind ik wel gezellig. De was wordt voor mij gedaan, ik zorg dat het in het washok komt te staan. Zodra het klaar is zet de begeleiding het op mijn appartement zodat ik het zelf kan ophangen of opvouwen.

Klusjes in huis mag de begeleiding mij altijd voor vragen zoals oud papier en plastic aan de weg zetten. Oud papier in de container doen of het vuilnis wegbrengen. Grote klussen in en rondom het Droohuus doe ik regelmatig samen met mijn vader.

“Samen klussen vind ik leuk”. Mijn vader is heel handig en dat weten ze hier. “als ik hoor dat er iets kapot is bel ik gelijk mijn vader om te vragen wanneer hij het kan komen maken”

De begeleiding is heel lief, ik heb het na mijn zin en voel me hier echt thuis!!

Droo-huus Cederhof 18a, 6921 BZ Duiven
Kvk: 09125452     RSIN: 815855588     AGB Code: 41526143

Bel ons op 0316 - 24 20 02
Copyright Stichting Woongroep het Droo-huus 2021 - 2024  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design