Edwin

Edwin woont op de begane grond van het Droohuus. Hij heeft een mooi appartement, met een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer met toilet en een berging. Zijn appartement ziet er altijd netjes uit. Edwin houdt van een opgeruimd en schoon huis. Eén keer in de week wordt zijn kamer gepoetst door de huishoudelijke hulp en de rest van de week heeft Edwin kleine taakjes die hij zelf doet. 

Edwin heeft een vogeltje, deze moet hij zelf verzorgen.  Zo moet Edwin iedere middag na thuis komst van zijn werk stofzuigen onder de kooi van Poetje, zo heeft Edwin zijn vogel genoemd. Op zaterdag moet Edwin de boekenkast afstoffen. Zo is Edwin op zijn manier betrokken bij het bijhouden van zijn appartement.

Edwin kan niet zo heel goed praten. Hoewel hij sinds hij op het Droohuus woont meer woorden zegt dan hiervoor. 

Bij Edwin wordt gebruik gemaakt van een picto agenda.

Hier word per dag in aangegeven wat hij heeft die dag. Er staan vaste items in die elke dag terug komen zoals, bij het ontbijt het eten van een Activia toetje, maar ook speciale dingen zoals wanneer hij naar de kapper, tandarts of pedicure moet. De leiding die op dat moment werkt gaat dan mee met Edwin. Hij geniet hier altijd zichtbaar van!

Edwin heeft een goed contact met de andere bewoners.

In de algemene woonkamer drinkt hij koffie met hun, kijkt hij tv of helpt hij de leiding soms mee met het voorbereiden van de avondmaal. Edwin eet vaak gezellig mee met de andere bewoners, maar soms vind hij het ook heel fijn om alleen te eten op zijn kamer, bijvoorbeeld na een drukke dag! Edwin vind eigenlijk al het eten lekker. Als er klusjes gedaan moeten worden zoals tafel dekken, dan is Edwin er als een van de eerste bij en als hij ziet dat anderen hulp nodig hebben helpt hij snel. Dit is typisch Edwin. Hij is heel sociaal en helpt anderen graag!

Van maandag tot en met vrijdag zit Edwin iedere dag 15 tot 20 minuutjes op de home trainer. Dit is iets wat hij niet zo leuk vind. Maar omdat Edwin niet meer elke dag naar zijn werk fietst maar gebracht word is het wel belangrijk voor hem om toch wat in beweging te blijven.Edwin heeft een goed contact met zijn moeder en zijn twee broers. Deze komen geregeld langs of nemen Edwin even mee voor een autotochtje naar Tolkamer om boten te kijken. Dat vind hij prachtig! Edwin zijn vader is overleden.


Twee keer per week komt er een vrijwilliger bij Edwin, deze man kent hij al jaren en helpt Edwin met het halen van zijn boodschappen en soms doen ze spelletjes.Het Droohuus bestaat al 12,5 jaar en Edwin is blij dat hij hier woont, als je hem er naar vraagt steekt hij twee duimen de lucht in en lacht hij breed. Ikke jou zegt hij, daarmee bedoeld hij dat hij het fijn heeft bij ons!

 

Droo-huus Cederhof 18a, 6921 BZ Duiven
Kvk: 09125452     RSIN: 815855588     AGB Code: 41526143

Bel ons op 0316 - 24 20 02
Copyright Stichting Woongroep het Droo-huus 2021 - 2024  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design