Guus

Guus voelt zich helemaal thuis in het Droohuus!

“Ik woon hier gigantisch mooi, ik voel me hier thuis en ik wil nooit meer weg!” 

Hiervoor woonde Guus door de week al niet meer thuis. De verhuizing naar het appartement was dan ook geen al te grote verandering in zijn leven. Voor zijn ouders wel. “Ik ben de eerste weken niet meer thuis geweest”, vertelt Guus als ik hem vraag hoe het in het begin was. Wennen aan de andere bewoners was niet nodig, want iedereen kent elkaar al heel lang.

Het was wel even wennen aan de mensen van de zorg. Dat ging gelukkig snel goed.

“De mensen van de zorg zijn leuk en echt heel aardig, soms een beetje te lief. Ze verwennen ons.”

Guus is graag op zichzelf, maar als er iets te vieren is, is hij erbij en is hij een gezellige druktemaker.

“We zijn pas wezen eten met allemaal om te vieren dat we hier één jaar wonen.” Door het jaar heen zijn allerlei activiteiten gehouden en Guus doet er graag aan mee. Samen met Freek en Dennis heeft hij geholpen met de aanleg van de tuin. Wassen en schoonmaken doet Guus zelf en ook het ontbijt en de lunch regelt hij zelf, inclusief de boodschappen die hij nodig heeft. Het eten ’s avonds gebeurt in de huiskamer van het Droohuus. Iedereen mag één keer per week kiezen wat hij wil eten. Ik vraag aan Guus of hij iets zou veranderen in het Droohuus als hij een dag de baas zou zijn. Guus antwoord direct:

“Ik zou gek worden als ik de baas zou zijn, maar ik zou zorgen dat we nooit meer spruiten en witlof eten”.

Het appartement ligt op de tweede verdieping en Guus geniet van het uitzicht.

Hij wilde ook graag bovenin wonen en dat kon gelukkig. Alles in huis heeft hij zelf uitgezocht. “Mijn moeder is veel mee geweest, maar het is echt mijn huis.” Ik zie veel rood en zwart in huis en overal vind je de vele hobby’s van Guus terug. Zo is hij een echte Ajax fan, maar volgt hij ook het Engelse voetbal en de Champions League. Guus is gek op Ducati motoren en gaat af en toe mee achterop de motor van zijn vader. Hij volgt de Moto GP, Formule 1 en de rally Parijs-Dakar. Met zijn broer gaat hij regelmatig naar de bioscoop en dan het liefst naar actie- en horrorfilms. Hij is gek op de humor van Hans Teeuwen en mr. Bean en hij kan een aantal bekende Nederlanders imiteren. Dankzij een computercursus is Guus, samen met zijn broer, ook te vinden op Hyves. Regelmatig gaat hij bij zijn ouders koffie drinken of naar zijn broer die ook in Duiven woont.

De grootste hobby van Guus is muziek.

Hij is een echte hardrockfan en de band Metallica is favoriet. Hij is naar een paar van hun concerten geweest en het mooiste nummer is ‘Nothing else matters’. Zelf muziek maken doet Guus ook. Hij drumt heel veel op z’n electronische drumstel dat in z’n woonkamer staat. “Het drumstel is echt wel belangrijker dan het bankstel.” Hij vertelt over zijn ontmoeting met Cesar Zuiderwijk en de drumclinic die hij van hem heeft gehad. Over Michael Schack die af en toe mailt en Guus het elektronische drumstel heeft aangeraden. “Edwin en ik spelen alle twee ook mondharmonica en krijgen les van Ben. Ik ben verder gek op lucht gitaar spelen.”

vogelhuisjes en voederbakjes

Guus werkt al jaren met plezier bij Raben ht bewerking waar ze vogelhuisjes en voederbakjes maken Spinnen en fitnessen in de sportschool doet Guus ook nog steeds. Pas nog heeft hij voor het goede doel mee gedaan aan een spinningmarathon. Guus gaat ook regelmatig op vakantie. Graag wil hij nog eens naar Amerika. “Naar Alcatraz en de beroemde brug van San Fransisco.”

“Ik heb veel goede mensen om me heen en heb goede vrienden zoals Big Ed en fijne collega’s.”

Op mijn vraag of Guus nog dromen of wensen heeft is dan ook het antwoord: “nee, ik leef mijn droom!”.

Droo-huus Cederhof 18a, 6921 BZ Duiven
Kvk: 09125452     RSIN: 815855588     AGB Code: 41526143

Bel ons op 0316 - 24 20 02
Copyright Stichting Woongroep het Droo-huus 2021 - 2024  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design